Cinta bukan kristal novel. Cinta Bukan Kristal 2018-09-18

Cinta bukan kristal novel Rating: 7,5/10 1437 reviews

Drama Cinta Bukan Kristal (2018) TV3

cinta bukan kristal novel

Hancurkah kebahagiaan yang dibina selama ini? Dia bertemu dengan Adrian Hilman lakonan Sharnaaz Ahmad semasa bekerja sebagai setiausaha Dato Manan. Tak sabar nak tengok kesudahan drama ni. Drama rantaian terbitan OrangeTree Production ini mendapat sentuhan pengarah berpengalaman iaitu Shuhaimi Zulkefli untuk menggarap naskah yang memaparkan hubungan cinta dan konflik keluarga ini. Untuk anda yang ingin mendengarkan lagu ini, saya kongsikan videoklipnya di bawah ini. Sofea dapat menghidu yang suaminya sedang bermain cinta dengan gadis muda.

Next

Cinta Bukan Kristal Full Episodes Watch Online Free

cinta bukan kristal novel

Aryana mula mencari pekerjaan di Kuala Lumpur dan mengubah penampilan diri. Hancurkah kebahagiaan yang dibina selama ini?. Suami yang baik dan bapa yang penyayang. Apa pun jom tengok sinopsis drama ini di bawah ye. Cinta Bukan Kristal Drama ini bersiaran sebanyak 28 episode yang menggantikan drama trending viral iaitu Jangan Benci Cintaku dalam slot Akasia.

Next

Cinta Bukan Kristal

cinta bukan kristal novel

Suami yang baik dan bapa yang penyayang. Drama terbitan Orangetree Production dibawah arahan Shuhaimi Zulkefli. Bagaimana pula gandingan antara Ayda Jebat dan Sharnaaz Ahmad untuk Cinta Bukan Kristal? Mengisahkan Adrian, seorang suami dan bapa kepada dua orang anak yang selama ini dilihat sempurna di mata semua wanita. Dia bertemu dengan Adrian Hilman semasa bekerja sebagai setiausaha Dato Manan. Sofea dapat menghidu yang suaminya sedang bermain cinta dengan gadis muda. Agaknya Cinta Bukan Kristal ini akan menjadi fenomena tak? Tetapi itu tidak mematahkan semangat untuk Aryana dapatkan Adrian. Adrian suami yang sangat baik kepada isterinya, Sofea Darlina dan bapa yang penyayang kepada Danisya dan Hakim.

Next

Drama Cinta Bukan Kristal (TV3)

cinta bukan kristal novel

Hubungan cinta antara Adrian dan Aryana melukakan hati banyak pihak terutama isteri dan keluarga Adrian. Sofea dapat menghidu yang suaminya sedang bermain cinta dengan gadis muda. Dapatkah Adrian mengembalikan semula kebahagiaan rumahtangganya? Hancurkah kebahagiaan yang dibina selama ini? Dia mula ambik hati anak-anak Adrian dengan keluar bersama mereka tengok wayang, makan aiskrim dan bermain di mall. Adakah watak Aryana yang dilakonkan oleh Ayda Jebat akan dibenci penonton seperti watak Husna dalam drama sebelum ini, Atau Adakah drama ini berjaya mengulangi fenomena Drama Jangan Benci Cintaku?. Terpikat dengan paras rupa serta, kesempurnaan hidup yang dimiliki oleh Adrian Hilman, Aryana tekad untuk mendekati lelaki itu biarpun dia tahu yang Adrian Hilman sudah bekeluarga. Saksikan drama bersiri Cinta Bukan Kristal.

Next

Sinopsis Episod 10 Cinta Bukan Kristal

cinta bukan kristal novel

Hubungan cinta antara Adrian dan Aryana melukakan hati banyak pihak terutama isteri dan keluarga Adrian. Kisah mengenai Aryana, gadis kampung yang tekad untuk mengubah nasib diri dengan berkahwin dengan lelaki kaya. Adrian telah pun berumahtangga dan mempunyai dua orang anak. Perhubungan mereka berdua amat melukakan hati isteri dan keluarga Adrian. Di lakonkan oleh pelakon-pelakon yang hebat antaranya Ayda Jebat, Sharnaaz Ahmad,Nina Iskandar,Raja Afiq, Dayana Roza, Nazrief Nazri, Ayu Raudhah,Fauziah Nawi,Farzana Latiff,Doria Rachel Jolly, Esma Daniel,Hazman Al-Idrus,Amanda Misbun dan Bella Nazari.


Next

cakapsinilah: Senarai (OST) Drama: Cinta Bukan Kristal

cinta bukan kristal novel

Turut dibintangi oleh Raja Afiq, Nina Iskandar, Nazrief Nazri, Ayu Raudhah dan ramai lagi. Kalau tengok dari sinopsis drama ini memang nampak clisye dan biasa gitu iaitu tentang orang ketiga yang mengganggu suatu perhubungan. Adrian suami yang sangat baik kepada isterinya, Sofea Darlina dan bapa yang penyayang kepada Danisya dan Hakim. Siapakah yang dipilih oleh Adrian Hilman nanti, isterinya atau Aryana?. Dia bertemu dengan Adrian Hilman semasa bekerja sebagai setiausaha Dato Manan.

Next

Sinopsis Drama Cinta Bukan Kristal (Akasia TV3) ~ Miss BaNu StoRy

cinta bukan kristal novel

Aryana mula mencari pekerjaan di Kuala Lumpur dan mengubah penampilan diri. Sangat suka berkongsi cerita di ruangan yang sendiri cipta. Bagaimanakah seorang suami dan bapa mithali boleh tunduk kepada godaan cinta orang ketiga. Drama ni masuk list untuk Cik Ash layan lambat la sikit kalau ada rasa nak tengok baru tengok, lebih kurang sama dengan drama sebelum ni kisah orang ketiga juga, bab begini macam kurang nak layan sangat hihihi, tapi bila layan drama bab emo dekat drama no 1 hahahha, sampai suami marah berlakon jah tu bersungguh la. Manalah tahu sekiranya anda terlepas rancangan kegemaran, anda boleh menontonnya di Tonton di mana sahaja dan pada bila-bila masa.

Next

Cinta Bukan Kristal

cinta bukan kristal novel

Atau mungkin ada kejutan lain dalam drama ini? Drama Cinta Bukan Kristal Sebuah drama yang bukan adaptasi novel ni telah menemui penonton pada 7 Ogos 2018 aritu. Selain itu ia turut menampilkan Raja Afiq, , Ayu Raudhah, Dayana Roza, Nazrief Nazri, Noniswara, Esma Dainal, Hazman Al-Idrus, dan Fauziah Nawi sebagai pelakon pembantu. Sinopsis drama Cinta Bukan Kristal Tv3 Mengisahkan Adrian, seorang suami dan bapa kepada dua orang anak yang selama ini dilihat sempurna di mata semua wanita. Best kan dapat tonton drama online? Terpikat dengan paras rupa serta, kesempurnaan hidup yang dimiliki oleh Adrian Hilman, Aryana tekad untuk mendekati lelaki itu biarpun dia tahu yang Adrian Hilman sudah bekeluarga. Menampilkan gandingan Shaanaz Ahmad dan Ayda Jebat.

Next